Publicat la 2017-01-10
881 vizualizari
0
Infecţiile de căi respiratorii sunt frecvent însoţite de tuse cu expectoraţie care trebuie ajutată să fie eliminată. Tusea productivă fiind însoţită de mucozităţi nu trebuie suprimată pentru a permite expectoraţia. Pe lângă hidratarea cu ceaiuri care conţin sovârv, cimbru, ciuboţica cucului, cuişoare, rizomi de ghimbir, siropurile expectorante sunt de un real folos pentru a fluidifica secreţiile şi a facilita eliminarea lor.
Ridichea negră, hreanul, lichenul de piatră, echinacea, iarba mare, lemnul dulce, mugurii de pin, scaiul vântului, cimbrişorul, feniculul, scorţişoara, unghia găinii şi uleiul esenţial de eucalipt, ti-tree, brad, cimbru sunt plante medicinale care se regăsesc în formula siropului Plantusin Forte şi care contribuie la eliminarea disonfortului de la nivelul căilor respiratorii, uşurează respiraţia, ajută la fluidizarea şi eliminarea secreţiilor de la acest nivel, contribuie la calmarea iritaţiilor mucoasei respiratorii şi relaxează musculatura netedă a bronhiilor.
Uleiurile esenţiale din compoziţie, pe lângă efectul antiviral şi antibacterian puternic ajută şi la fluidizarea secreţiilor favorizând expectoraţia fiind eficiente inclusiv în afecţiunile cronice pulmonare însoţite de tuse.
Iarba mare prin principiile conţinute are efect expectorant, spasmolitic şi acţiune tonicã generalã. Fitoncidele conferă remediilor cu iarbã mare proprietăţi bacteriostatice şi antivirale. Remarcabil este efectul menţionat de tratatele de specialitate asupra bacilului tuberculozei. Iarba-mare este recomandatã în infecţiile cãilor respiratorii cum ar fi bronşitele şi traheitele care se manifestã cu tuse, atât pentru calmarea acesteia, cât şi pentru fluidificarea secreţiilor bronşice.
Administrat 3-4 linguri pe zi împreună cu câte 1 cană caldă de ceai Plantusin fluidifică secreţiile uşurând elimanirea lor.