Sirop Plantusin Forte

 Publicat la 2017-01-10      881 vizualizari       0

durere-in-gat-250-510

Infecţiile de căi respiratorii sunt frecvent însoţite de tuse cu expectoraţie care trebuie ajutată să fie eliminată. Tusea productivă fiind însoţită de mucozităţi nu trebuie suprimată pentru a permite expectoraţia. Pe lângă hidratarea cu ceaiuri care conţin sovârv, cimbru, ciuboţica cucului, cuişoare, rizomi de ghimbir, siropurile expectorante sunt de un real folos pentru a fluidifica secreţiile şi a facilita eliminarea lor.

Ridichea negră, hreanul, lichenul de piatră, echinacea, iarba mare, lemnul dulce, mugurii de pin, scaiul vântului, cimbrişorul,  feniculul,  scorţişoara, unghia găinii şi uleiul esenţial de eucalipt, ti-tree, brad, cimbru sunt   plante medicinale care se regăsesc în formula siropului Plantusin Forte   şi care contribuie la eliminarea disonfortului de la nivelul căilor respiratorii,  uşurează respiraţia,  ajută la fluidizarea şi eliminarea secreţiilor de la acest nivel, contribuie la calmarea iritaţiilor mucoasei respiratorii  şi relaxează musculatura netedă  a bronhiilor.

Uleiurile  esenţiale din compoziţie, pe lângă efectul antiviral şi antibacterian puternic ajută  şi la fluidizarea secreţiilor favorizând expectoraţia fiind  eficiente inclusiv   în afecţiunile cronice pulmonare însoţite de tuse.

Iarba mare prin principiile conţinute  are  efect expectorant, spasmolitic şi  acţiune tonicã generalã. Fitoncidele conferă remediilor  cu iarbã mare proprietăţi bacteriostatice şi antivirale. Remarcabil este efectul menţionat de tratatele de specialitate asupra bacilului tuberculozei. Iarba-mare este recomandatã în infecţiile cãilor respiratorii cum ar fi bronşitele şi traheitele care se manifestã cu tuse, atât pentru calmarea acesteia, cât şi pentru fluidificarea secreţiilor bronşice.

Administrat 3-4 linguri pe zi împreună cu câte 1 cană caldă de ceai Plantusin fluidifică secreţiile uşurând elimanirea lor.