Remedii naturale pentru tuse

 Publicat la 2017-01-23      1601 vizualizari       0

custom-Custom_Size___shutterstock_476481325

Pentru a trata  afecțiunile cu care ne confruntăm în sezonul rece, medicina naturală ne oferă remedii eficiente prin intermediul plantelor cu efecte curative.
Tusea este un simptom des întâlnit în viroze și, chiar dacă este mai mult sau mai puțin persistentă, este un simptom deranjant care poate fi tratat fără medicamente chimice, apelând la remedii naturale sub formă de comprimate, siropuri, ceaiuri sau tincturi. Deși tusea este o reacție de apărare a organismului, apărută ca urmare a iritării mucoasei respiratorii, este bine să acționăm cât mai repede încă din momentul apariției pentru a accelera procesul de vindecare. Tusea în gripă este mai supărătoare decât cea din răceală, iar tusea seacă este mai sâcâitoare decât cea productivă.

 

Un remediu natural foarte util în tratarea tusei, este Plantusin sub formă de comprimate de supt care poate să fie administrat încă de la vârsta de 3 ani. Prin lemnul dulce, propolisul și uleiurile esențiale din compoziție are au efect antibiotic, antiviral, antiinflamator, calmant, emollient, expectorant şi împrospătează respiraţia.

 

Pentru cei mici pana la 6 ani, se administrează câte o jumatate de comprimat masticabil de 4 ori pe zi, la 1 oră după masa. Pentru copii cu vârsta între 6-12 ani se administrează 1 comprimat masticabil de 3 ori pe zi, la 1 oră după masă în timp ce adulții vor dubla doza, putând să administreze dacă este necesar până la 8 comprimate pe zi.