Remedii naturale pentru dureri de gât și tuse

 Publicat la 2016-11-02      1432 vizualizari       0

shutterstock_166333544

Exista două forme de tuse: tusea umedă, care este urmată de expectorație și tusea uscată, în care nu există expectorație. În cazul unei viroze, deseori se întâmplă ca pacienţii să acuze la inceput o tuse seacă, iritativă, care în cele din urmă devine umedă, productivă. Abordarea terapeutică este diferită în funcție de simptomatologie.

Daca viroza debutează cu tuse uscată asociată cu senzație de iritare în gât, eventual răgușeală, fără să curgă nasul, este recomandat un remediu care să conțină mucilagii, substanțe care formează un strat protector la nivelul mucoaselor cu efect de calmare a iritațiilor locale. Pentru aceasta apelați la comprimatele masticabile PLANTUSIN CALMANT-R44, fitopreparat care s-a dovedit eficient, bine tolerat și fără reacții adverse la persoane cu infecții acute de căi respiratorii superioare ce prezentau tuse seacă sau tuse spastică și iritații faringiene.

Dacă  viroza debutează cu durere intensă în gât până la dificultăți de înghițire asociată frecvent cu secreții nazale și flegmă aderentă aveți nevoie de un remediu puternic antiinflamator, antialgic, antiseptic și fluidificant cum este PLANTUSIN pentru GÂT-R13 sub formă de comprimate masticabile. Acest produs pe bază de uleiuri esențiale, propolis și lemn dulce, reduce prompt intensitatea durerii, decongestionează și elimină disconfortul faringo-amigdalian, fiind bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse, efecte dovedite la pacienţi cu rino-faringo-laringite.

La acesta, când apare tusea productivă, asociați ceaiul PLANTUSIN-R1/R26 care contribuie la fluidificarea secrețiilor și siropul PLANTUSIN FORTE-R18/R25, cu efect puternic expectorant.