Prevenția și tratarea tusei din anotimpul rece

 Publicat la 2017-01-23      1533 vizualizari       0

custom-Custom_Size___plantusin

Prevenţia racelior şi a gripei, ce apar în special în sezonul rece, se realizează şi prin consumul zilnic de ceaiuri calde din plante medicinale cu efect antiseptic cum sunt pătlagină, cimbru, eucalipt, muguri de plop, cuişoare.

Hidratarea este primul pas pentru tratarea cât mai rapidă a tusei, deoarece lichidele pot ajută secreţiile mucoasei și expectoraţia şi previn iritaţiile gâtului ce apar în tusea uscată. Expectoraţia vâscoasă nu poate fi eliminată dacă nu există o bună hidratare.Hidratarea este necesară în special pentru tratarea tusei uscate, dar ambele tipuri de tuşe şi iritatia gâtului sunt ameliorate de administrarea de ceaiurilor calde. Când tusea este uscată iritarea mucoasei nasului şi gâtului este mult mai mare. Pentru tusea seacă, se recomandă ceaiuri expectorante.Este indicat să fie consumate ceaiuri calde, minim 3 căni de ceai pe zi;

 

Un ceai cu eficienţă dovedită este ceaiul Plantusin, care datorită mucilagiilor, saponinelor şi uleiurilor esenţiale din plantele prezente în compoziţia să are efecte  antitusive, antispastice, emoliente, expectorante şi fluidizante ale secreţiei bronşice.

 

Se poate administra de la vârstă de 3 ani câte 1-2 căni de ceai pe zi, de la vârstă de 7 ani, câte 2-3 căni de ceai pe zi, iar adulţii pot creşte doză la 4 căni de ceai pe zi.

Acest ceai se poate administra şi în sarcină şi în perioada alăptării în cure de durată scurtă de 5-10 zile, câte  2 – 3 căni cu ceai pe zi.