Dieta care ne scapă de tusea productivă

 Publicat la 2016-10-25      652 vizualizari       0

shutterstock_245721943

S-a constatat că există o strânsă legătură între alimentație și tendința organismului de a produce mucus în exces. Când mucusul se manifestă sub formă de secreție nazală, oculară sau flegmă, este asociat cu o digestie deficitară și cu un surplus de aciditate în corp.

Iată care sunt principalele alimente formatoare de mucus în organism: laptele și produsele lactate, zahărul, făina albă, bananele şi cea mai mare parte a alimentelor acidifiante precum carnea, produsele fast-food, conservele, prăjelile, margarina, cafeaua, băuturile alcoolice sau acidulate.

Reducerea cantității acestora din alimentație de la primele semne ale unei răceli va favoriza evoluția rapidă către vindecare, fără să mai apară tusea supărătoare care adesea persistă săptămâni întregi. Consumați în schimb, alimente alcaline cum sunt: legumele (varză, morcovi, țelină conopidă, brocoli, vinete, dovlecei, cartofi, spanac, salată verde, rucola), fructele (mere, pere, caise, piersici, lămâi, smochine, stafide), gătite sau ca atare, ori sub formă de fresh sau smoothie. La acestea se mai pot adăuga semințe de floarea soarelui, susan, migdale, nuci și alune măcinate împreună cu scorțișoară și ghimbir crud.